Til startsiden
  tidligere konserter
  hvor i verden?
  om reisa jazzklubb
  kontakt
  lenker
 

 


Bios | torsdag 5. november 2015 | kl 20.00
Norwegian Great Guitars

norwegiangreatguitars2011 2

 

HVA?! Tre generasjoner av Norges fremste og mest innflytelsesrike jazzgitarister på én og samme scene? Er det mulig?! JA! Her snakker vi om Halvard Kausland, Staffan William-Olsson og Hallgeir Pedersen i fri dressur!

Disse tre internasjonalt anerkjente gitaristene representerer det beste kongeriket har fostret av gitarister inspirert av den amerikanske jazztradisjonen. Med hver sin distinkte sound, herlige arrangementer for tre gitarer og soloprestasjoner av ypperste klasse, byr de på en helt spesiell jazzopplevelse. Repertoaret består av egenkomponert materiale fra hver gitarist, i tillegg til et lekkert utvalg av standardlåter. 

Med seg har de en av de mest hardtswingende rytmeseksjoner som er å oppdrive i Norge for tiden: Christo Stangness på kontrabass og Hermund Nygård på slagverk. 

Norwegian Great Guitars byr på det beste av samspill innen jazz, der stikkordene er bebop, blått, vakre melodier, inspirasjon, dedikasjon, lidenskap og sjel. Gjør deg klar til en helaften i jazzgitarens navn – og husk på å ta med rytmefoten!

Hallgeir Pedersen – gitar
Staffan William-Olsson – gitar
Halvard Kausland – gitar
Christo Stangness – kontrabass
Hermund Nygård – slagverk

Sted: Bios, Storslett
Dato/tid: Torsdag 5. november kl 20.00
Pris: 250,- / 50,- (under 20 år)

 

De amerikanske gitarlegendene Barney Kessel, Charlie Byrd og Herb Ellis startet på begynnelsen av 1970-tallet et jazzgitarensemble under navnet The Great Guitars. I 2011 initierte UD en norsk versjon – The Norwegian Great Guitars – og Staffan William-Olsson, Hallgeir Pedersen og Halvard Kausland takket ja til oppgaven. De la ut på turné og spilte inn en helaftens radiokonsert for NRK P2. I dag – fire år senere – stortrives de fortsatt sammen.

 

------ ------ ------

 

 

Husk å støtte Reisa Jazzklubb gjennom Grasrotandelen!

 

 
            © Reisa Jazzklubb
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design  Nettløsning: Jørn Holm