Til startsiden
  tidligere konserter
  hvor i verden?
  om reisa jazzklubb
  kontakt
  lenker
 

Boknakaran onsdag 18. mars 2009

– Nordlendingens svar på Traveling Wilburys!

 

BOKNAKARAN er blitt et begrep over hele Nord-Norge gjennom de siste ti årene: Fire garvede trubadurer som har lånt navnet fra ”boknafesken” – denne delikatessen som verken er blodfersk eller helt tørr, akkurat som dem selv. Karene synger på nordnorsk og spiller på en mengde akustiske instrumenter.
 
Ragnar Olsen (og Malvin Skulbru) skriver tekst og melodi til sine viser, mens Jan Arvid Johansen setter musikk til tekster av senjadikteren Helge Stangnes. Pål Thorstensen er det musikalske ankerfestet i gruppa, med høyskoleutdannelse på kontrabass og allsidig praksis med jazz og internasjonal folkemusikk. De andre veksler mellom gitarer, mandoliner, én- og torader, banjo, sekkepipe, munnspill, blikkfløyter, hardingfele og perkusjon, og flerstemt sang er en viktig del av ”boknamusikken”. Musikken bindes taktfullt sammen av uhøytidelige mellomtekster med innslag av burlesk diktopplesing. Til sammen blir det et program med humor og engasjement, poesi og frodighet.
 
Som et ekstra krydder til kveldens storartede musikalske opplevelse, serverte Bios utsøkt tapas i boknafeskens himmelske ånd!
 
 
– Nordlendingens svar på Traveling Wilburys!
Helge M. Markusson, Harstad Tidende
 
 
            © Reisa Jazzklubb
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design  Nettløsning: Jørn Holm