Til startsiden
  tidligere konserter
  hvor i verden?
  om reisa jazzklubb
  kontakt
  lenker
 

PluTo lørdag 16. januar 2010

PluTo ble en stor og positiv overraskelse!

PluTo er en Tromsø-basert trio som spiller elektronisk og melodiøs improvisasjons­musikk på gitar, bass og slagverk – samt Macintosh datamaskiner. Bandet ble etablert i 2007 da medlemmene møttes ved Musikkonservatoriet i Tromsø. Trioen har gjestet flere viktige festivaler nord for Polarsirkelen, deriblant Barentsjazz, Nordlys­festivalen og Music On Top i Luleå. PluTo består av Kristian Olstad (gitar, Mac), Morten Steene (bass) og Aleksander Kostopoulos (slagverk, Mac).

Publikum i Nordreisa er kjent for å elske det tradisjonelle og skeptisk til alt som lukter av improvisasjon, så Reisa Jazzklubb var litt smånervøs for hvordan PluTo ville bli tatt imot - ikke minst fordi folk tidlig i januar vanligvis puster ut etter en lang julemåned med mye stress.

Så viste det seg altså at PluTo på ingen måte var så eksperimentell som noen hadde fryktet; det svingte bare noe så infernalsk når trommis Kostopoulus fant frem vispene og dasket løs på medbragt kaffekjele, kasseroller og andre lydeffekter med en touch som må sies å behage selv den mest skeptiske! Olstad og Steene utfylte hverandre på ypperlig vis - og alt med et bakteppe av toner og lyder fra Mac-ene!

Dette var imponerende! Folk storkoste seg og strålte!

PluTo kommer nok tilbake om ikke lenge!

 
            © Reisa Jazzklubb
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design  Nettløsning: Jørn Holm