Til startsiden
  tidligere konserter
  hvor i verden?
  om reisa jazzklubb
  kontakt
  lenker
 

ZAZZ! søndag 7. mars 2010

Den lille damen med den sterke stemmen - en fantastisk opplevelse!

Sør-Afrika møtte Nord-Norge for å smelte den kalde vinteren med helsvett sørafrikansk jazz i beste 1950-tallsstil! Dette er essensen av pulserende rytmer, spilleglede og gode vibber; dette er essensen av ekstrem kulhet; dette er ZAZZ!

Under 1950-tallets Sør-Afrika grodde det frem en lystig jazzform, som fra barene i Sophiatown utenfor Johannesburg strømmet ut i gatene. Musikken var med på å gjøre et tungt liv litt lettere for et hardt prøvet folk. Men dette livsbejaende miljøet ble etter hvert for mye for landets apartheidregjering, så man beordret evakuering av Sophiatown. Miljøet ble oppløst, og det ble etter hvert livsfarlig å være jazzmusiker.

Men musikken levde videre, og ZAZZ! kunne servere oss alle en heidundrende festforestilling med denne livsglade og fantastiske musikken! 

Vokalisten Melanie Scholtz har vunnet mange priser i sitt hjemland. Hun opptrer regelmessig over hele verden og har opptrådt med storheter som f.eks. Al Jarreau. Shannon Mowday er en internasjonalt anerkjent sørafrikansk saksofonist og multiinstrumentalist. Klikk på denne linken for å se begge i aksjon på scenen. Det norske bidraget til aftenen besto av Hildegunn Øiseth (trompet), Gorm Helfjord (gitar), Marianne Halmrast (bass) og Sverre Gjørvad (slagverk). Konserten var et samarbeid med Musikk i Finnmark.

 
            © Reisa Jazzklubb
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design  Nettløsning: Jørn Holm