Til startsiden
  tidligere konserter
  hvor i verden?
  om reisa jazzklubb
  kontakt
  lenker
 

Nordnorsk Visegruppe lørdag 12. juni 2010

Nordnorsk visesangs flaggskip er tilbake etter bortimot tre tiårs pusterom.

Nordnorsk visesangs flaggskip er tilbake etter bortimot tre tiårs pusterom, med den opprinnelige besetningen på plass og både gamle og nye sanger fra landsdelen, perler fra folkemusikkskatten og godbiter fra den nyere visediktningen – alt fremført i en friskere, frekkere og mer moderne versjon! 

Etter at Nordnorsk Visegruppe i 1980 la samarbeidet på hylla, har de bare spilt sammen to-tre ganger ved helt spesielle anledninger. I 2005 bestemte de seg for å gjenoppstå med den originale besetningen på fem medlemmer:
 
  • Jan Arvid Johansen er kjent som musiker fra bl.a. Boknakaran, som har gitt ut flere plater. Han har gitt ut en solo-CD og lå i 2005 flere uker på førsteplass på Norsktoppen med sangen ”Tirilltungetid”.
  • Bente Reibo er en aktiv kulturarbeider og har bl.a. fått Tromsø kommunes hederspris og Trygve Hoffs minnepris.
  • Hanne Bjørklid sang i mange år i Vokal Nord, som har vunnet flere internasjonale priser som et kor i verdenstoppen.
  • Odd Arvid Eilertsen er en mye brukt musiker og kulturarbeider.
  • Ola Graff har i mange år arbeidet ved Tromsø museum og har gitt ut flere bøker om både norsk og samisk tradisjonsmusikk.
Nordnorsk Visegruppe har ikke gjenoppstått bare for å være en kopi av slik de var for 30 år siden. De spiller fortsatt mange av de gamle sangene, men flere av sangene er nyarrangert. En del av repertoaret er dessuten helt nytt. Noen av de nye sangene er gamle, tradisjonelle sanger hentet fra nordnorsk folkemusikk­tradisjon – sanger som gruppa ikke har spilt tidligere. Men gruppa spiller også flere sanger fra den moderne viseproduksjonen i Nord-Norge.
 
 
            © Reisa Jazzklubb
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design  Nettløsning: Jørn Holm