Til startsiden
  tidligere konserter
  hvor i verden?
  om reisa jazzklubb
  kontakt
  lenker
 

GLØD - tango fra nord - onsdag 24. november 2010

"Tango er glødende – som alle sinnsstemninger er før de slår ut i full blomst.”

Slik ønsker Lena Jinnegren gjennom GLØD å formidle det hun ser som essensen i tango. I sentrum for denne musikalske opplevelsen står to av musikerne fra Kultur i Troms, Lena Jinnegren og Bendik Lund Haanshus. De har med seg et håndplukket tangoorkester med Erika Toth (fiolin), Kåre Jostein Simonsen (bandoneon), Knut Erik Sundquist (kontrabass), Maria Næss (piano) og Arnfinn Bergrabb (perkusjon).

Tangoen har slått rot på alle kontinenter og blomstrer med ulikt uttrykk avhengig av kulturelt jordsmonn. Men et fellestrekk er den ulmende gløden i musikken – som kanskje kommer aller best til sin rett under en arktisk vinterhimmel. Lena er svensk og har gjennom slekt i Finland et forhold til finsk tango. I GLØD presenterer hun eget materiale samt finsk og argentinsk tango. Hver låt er en selvstendig historie som forteller om ensomhet, glede, lengsel og livslyst.

Lena har jobbet med bl.a. Ulf Lundell, Lars Bremnes, hiphopgruppa Kompani 69, world music-prosjektet ERA og Goran Bregovic.

Gitarist Bendik Lund Haanshus har arrangert musikken, og det er det fylkeskommunale Kultur i Troms som blåser liv i GLØD. Lena og Bendik er ansatt som landsdelsmusikere og utgjør to tredeler av folkemusikkgruppa Fotefar – som gjestet Reisa jazzklubb i 2009.

GLØD ble en følelsesmessig og iblant forrykende opplevelse! Det var gjentatte muligheter for gåsehud og hårreisende fryd, der Lenas fantastiske stemme kunne føre selv det kaldeste hjerte til kokepunktet (og ute var det ca. 15 minusgrader ...).

Takk til dere som kom; de som ikke kom, får bare synes synd på seg selv!

 

 
            © Reisa Jazzklubb
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design  Nettløsning: Jørn Holm