Til startsiden
  tidligere konserter
  hvor i verden?
  om reisa jazzklubb
  kontakt
  lenker
 

Per Husby Kvartett fredag 1. april 2011

Stemningsfullt og vakkert!

 

Anne Lande og Per Husby har de siste årene arbeidet frem et konsertprosjekt som må sies å være meget særegent innen det norske jazzmiljøet. I et ofte lavmælt musikalsk uttrykk, lar de tekstene stå sentralt – og alle tekstene er på norsk. Disse er dels hentet fra Alf Prøysens mer ukjente og ”seriøse” side og dels originaltekster eller norske versjoner av jazzstandardlåter skrevet av Anne Lande. For sitt arbeid med disse tekstene har Anne Lande tre ganger de siste årene mottatt arbeidsstipend fra Norsk Tekstforfatterforening.

Et annet spesielt trekk ved gruppens konserter er at dikt av norske lyrikere som Hans Børli, Kolbein Falkeid, Rolf Jacobsen, Arvid Hansen og Inger Hagerup flettes inn i programmet, både med og uten musikkledsagelse.

 

 

I tillegg til Lande og Husby møter vi en av Nord-Norges mest markerte musikere gjennom mange år, Konrad Kaspersen, som i tillegg til å ha spilt med alt som kan krype og gå i norsk jazz, også har arbeidet med teksttolkere som Trygve Hoff, Tove Karoline Knutsen og Alf Cranner.
 
Det nyeste medlemmet i gruppen, trompetisten Ole Jørn Myklebust, debuterte i denne sammenhengen under Hemnesjazz i august – og Lande/Husby venter seg mye av samarbeidet med denne lyriske og ukonvensjonell jazztrompetisten som mange kanskje ellers først og fremst vil kjenne til fra hans samarbeid med Mari Boine og Unni Wilhemsen.
 
Flere omtaler, bilder og lytteeksempler kan finnes på www.annelande.no.
 
            © Reisa Jazzklubb
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design  Nettløsning: Jørn Holm